Friday, March 6, 2015

Salam and hi to all pembaca budiman.

Apa kabor semua? lama dah jv tak memblog,hampir 2 tahun,diam tak diam yer.Banyak yg dah berlaku dalam masa 2 tahun,anak2 dah jadi remaja,dah makin kena lagi prihatin,tak bole leka,mualaf dah jadi warga emas and jv dah masuk 50 an.Masa berlalu begitu pantas.Dalam masa 2 tahun,jv sempat beli beberapa biji rumah,started Vacation rental property,Catering, berniaga di pasor tani dan tutp selepas 6 bulan,,buka kedai jual granite and tiles imported dari Brazil and Turkey. Started Trucking company,ticketing,Class App System,and Freight Forwarding,and sekrg jv tgh cuba nasib nak tulis memoir and public speaking.

Dalam masa 2 tahun ni juga,jv sempat business dgn kawan baik,hilang kawan,entertained  tetamu  fb yg dtg sini,ada yg deceving,but ramai yg baik2 seperti dalam fb dia org.Jv kena tipu dgn business partner,turun mahkamah,naik mahkamah,sampai proscuter dan Detective omputih tu dah kenal suara dan rupa jv,sebab jv harrassed setiap hari for setahun,penyangak tu akhirnya masuk penjara for 5 tahun,jv dapat fraud judgement against another partner di California,block a few fb frens,and kawan fb makin bertambah.

Jv balik Malaysia for sebulan last year,tgk emak yg dah terbaring sakit tua,jumpa adik beradik yg dah 20 tahun tak jumpa,cuba menjalinkan pertalian saudara,and sempat jumpa kekawan di Malaysia yg  pernah duduk di US.Salah satu rumah kena rompak,tenant lari tgh mlm and rumah rosak teruk,hampir kena bina semula. And all these berlaku dalam masa 2 tahun.

So far 2015,tak berapa memberangsangkan,but its still beginning of the year,masih musim sejuk,insyAllah bila Spring bermula,business will be back to normal.Who knows,but life has to go on,keyakinan diri mest kuat,hati kena tawakal pada Allah,percaya  nikmat yg akan di bagi akhirnya..

InsyAllah minggu depan jv akak mula berblog balik,so till next week,stay safe,happy ,sincere and helpfull please

Joyah Vegas yg semakin tua.

5 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. As slm alaikum kak JV smoga akk & kluarga sntiasa berada dlm lindungan & kasih syg Allah. Buat kali prtama saya baca kisah akk, perasaan saya brcampur-baur...sedih, geram, gembira, kelakar etc. Ada sedikit sebanyak kisah akk sama dgn saya..heheh

    ReplyDelete
  3. wualaikumsalam Suziana,banyak yg bole relate kisah hidup kita masa susah kan?

    ReplyDelete
  4. Salam kak jv.. saya tabik ketabahan dan kesungguhan kak jv. Semoga hidup kak jv n keluarga sentiasa dirahmati Allah dan dipermudahkan segala urusan. Amiiinnnnn.

    ReplyDelete