Thursday, June 28, 2012

A'salam to all,

Welcome to my blog, From Rubber Estates to the United State.. its June 28, 2012.bersama2 dgn anak teruna Kedah yg saya kenal sejak tahun 2000, K.A Junos dan Marina Batchelor yg kenal melalui FB sejak tahun lepas,a kan mula berceloteh sedikit kisah2 masa silam kami di blog ini. Inilah pertama kali memblog, kalau ada salah silap, harap maafkan. Untuk hari ini kami tak berceloteh banyak sebab baru kehilangan sahabat lama - Arwah Norizan Abdulah yg meninggal semlm akibat sakit kanser. Untuk menghormati permergian arwah mari lah kita sesama bersedekah Al-fatihah untuk Norizan. Arwah seorang ibu muda yang baru berumur 35 tahun, suami org putih, meninggalkan 2 anak lelaki yg berumur 5 dan 2 tahun. Arwah berasal dari Batu Pahat, duduk di US dah lama dari zaman universiti lagi. Masa saya duduk di Delaware dulu, arwah selalu ler juga dtg bergathering di rumah. Baik orgnya,tak banyak cakap,dan tak eksen. Al-fatihah Izan,semuga dirimu tenang disana! ~ by Joyah Vegas

5 comments:

  1. Tahniah Kak Joyah, KA dan Kak Marina diatas terhasilnya blog ini..tak sabar rasanya nak dengar kisah2 berharga anak perantauan. Sendiri nak merantau x kesampaian. hehehe

    Anyhow, takziah atas pemergian Pn Norizan. semoga rohnya tenang di sana. AlFatihah..

    ReplyDelete
  2. Tkaseh KakYang, ajal maut tak kenal manusia kan? kita cuma bole berusaha dan berdoa ,mudahahn kita dilindungi oleh Allah Taala

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak. it happen in my family itself. last 3 yrs my SIL dignosed cancer. makcik dari kampung dtg tlg jaga since kami dah xde parent dan masing2 kerja. After a yr jaga, makcik tiba2 tak sihat dan worsten. one day dia suddenly sesak nafas, kami bawa ke hospital. check2 kat hospital dr kata breast cancer stage 4. semua family terkejut. after 3 days hospitalised, meninggal. semua terjadi lebih kurang dlm masa 3 bulan dari tarikh dia mengadu xsihat jer.. siapa sangka yg menjaga pesakit pergi dulu.

      now my SIL pun dah arwah. AlFatihah utk mereka.

      Delete
  3. Al Fatihah..bila jauh dr keluarga di kampung kawan2 yang duduk satu negara la sedara kita

    ReplyDelete
  4. yes exoticamatahari,bila jauh di perantauan, kita rely on sahabat handai,kalau tak keseorangan ler kita terkapor2

    ReplyDelete